Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

«Μαθαίνω να συνεργάζομαι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΏΝΤΑΣ»

«Μαθαίνω να συνεργάζομαι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΏΝΤΑΣ».


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη στην Ευρώπη διαδικτυακή επιμόρφωση εκπαιδευτικών για τη Δημιουργικότητα και Καινοτομία βασισμένη στα νέα ευρήματα της νευροψυχολογίας για τη διορατική και την αναλυτική σκέψη. Η δημιουργικότητα είναι σήμερα ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης πολυπλοκότητας και σύγχυσης στη σημερινή πραγματικότητα τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη ζωή μας. Η πληροφορία είναι πλέον διαθέσιμη σε κάθε άνθρωπο άμεσα και σχεδόν ακαριαία ευνοώντας τη σύνθεση και την παρότρυνση για νέες ιδέες και εφαρμογές. Έτσι, η ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων και ικανοτήτων στο σχολείο είναι απολύτως αναγκαία. Η δημιουργικότητα χρειάζεται την εφαρμογή για να έχει αξία με την υλοποίηση των ιδεών στην πραγματικότητα με κάποια μορφή.

Η επιμόρφωση με πιστοποίηση 32 ωρών έγινε με πρωτοβουλία της Δρ. Βασιλικής Παπαϊωάνου, Σχολικής Συμβούλου κλάδου ΠΕ06 ΔΕ Μαγνησίας για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ06 A/θμιας και Β/θμιας Ν. Μαγνησίας και είχε τίτλο: «Μαθαίνω να συνεργάζομαι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝΤΑΣ». Η επιμόρφωση έγινε στην αγγλική γλώσσα, ήταν εξ’ αποστάσεως και ασύγχρονη, έλαβε χώρα στο διαδικτυακό σύστημα διαχείρισης μάθησης Μουντλ και είχε διάρκεια 16 μέρες, από τις 19/10/2015 έως και τις 03/11/2015. Η συμμετοχή ήταν προαιρετική και εντατική και περιελάμβανε 32 ώρες μελέτης εξ αποστάσεως κατανεμημένες σε 16 μέρες με εμπειρική συνεργατική μάθηση για κάθε στάδιο από τη δημιουργία ιδεών μέχρι και την εφαρμογή τους στην τάξη και την παρουσίασή τους. Στο σεμινάριο συμμετείχαν με επιτυχία στο σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικού σεναρίου 13 εκπαιδευτικοί

Επιμορφώτρια ήταν η Δρ Νίκη Λαμπροπούλου, ΠΕ70, συγγραφέας και εκπαιδευτικός στο 6ο Δ.Σ. Πάτρας, ειδική σε θέματα δημιουργικότητας, καινοτομίας και συνεργατικής μάθησης με χρήση νέων τεχνολογιών.

     



 ΒΟΛΟΣ,   7/10/2015                

Αρ.Πρωτ.:  1066


Θέμα: « Πρόσκληση εκπαιδευτικών ΠΕ06 α/θμιας και Β/θμιας Ν. Μαγνησίας σε εξ’ αποστάσεως, ασύγχρονη, εντατική επιμόρφωση 32 ωρών σχετικά με καινοτομία και δημιουργικότητα »                                           



Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,

Σας προσκαλώ σε εξ’ αποστάσεως, ασύγχρονη, διαδικτυακή επιμόρφωση σε περιβάλλον Moodle με θέμα:

«Μαθαίνω να συνεργάζομαι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΏΝΤΑΣ»

Η επιμόρφωση θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, είναι προαιρετική και εντατική και περιλαμβάνει: 32 ώρες μελέτης εξ αποστάσεως κατανεμημένες σε 16 μέρες.

Η τελική επιλογή των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στην επιμόρφωση θα γίνει βάσει της ημερομηνίας & ώρας εγγραφής στο παρακάτω έγγραφο (κάντε copypaste το link ή πατήστε πάνω με κέρσορα και μην προσπαθείτε να το πληκτρολογήσετε) .


Θα προηγηθούν συνάδελφοι/ισσες από το Ν. Μαγνησίας που δεν έχουν ολοκληρώσει καθόλου ως τώρα εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση μεγαλύτερη των 30 ωρών και οι οποίοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στο έγγραφο από Τετάρτη 7.10.2015 έως και Δευτέρα 12.10.2015.

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τις εναπομείνουσες θέσεις από Τρίτη 13.10.2015 μέχρι και Παρασκευή  16.10.2015.
 
Επιμορφώτρια θα είναι η Δρ Νίκη Λαμπροπούλου, ΠΕ70, εκπαιδευτικός στο 6ο Δ.Σ. Πάτρας, ειδική σε θέματα δημιουργικότητας, καινοτομίας και συνεργατικής μάθησης με χρήση νέων τεχνολογιών.

     Παρακαλώ τις κυρίες Διευθύντριες και τους κυρίους Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 06 της σχολικής τους μονάδας και να προωθήσουν, εαν γίνεται, το παρόν μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Με εκτίμηση

Η Σχολική Σύμβουλος κλάδου ΠΕ06 ΔΕ Μαγνησίας

Δρ. Βασιλική Παπαϊωάννου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Most popular post!