Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ο Μορφωτικός Ακόλουθος των ΗΠΑ στην Εκπαιδευτική Ημερίδα της Ρούλας Κεχρή


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 8/11/2017 και ώρες 08:30-15:00. Το θέμα της ημερίδας ήταν  "Κοινωνική Συμπερίληψη μέσω της Δημόσιας Εκπαίδευσης & της Διδασκαλίας της Αγγλικής" ενώ περιείχε εισηγήσεις, εργαστήρια, καλές πρακτικές και παροχή έντυπου εκπαιδευτικού υλικού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την κ. Κεχρή & χαιρετισμούς από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπανό, τον Δήμαρχο κ. Παγώνη, τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Snyder, τον Δ/ντή ΔΔΕ κ. Κυριτσόπουλο, τον εκπρόσωπο της ΔΠΕ κ. Μπισμπικόπουλο, την Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ κ. Λινάρδου και τον Πρόεδρο του ΙΜΕΓΕΕ κ. Πίττα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το σύνολο των προσκεκλημένων εκπαιδευτικών όπως επίσης ο κ. Fay (RELO) από το State Department, η κ. Καράγιωργα (English Language Specialist) από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο κ. Πατέλης από τον Δήμο Χαλκιδέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε παράλληλη συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή της Σχολικής Συμβούλου, της Περιφ. Ενότητας Εύβοιας, του Δήμου Χαλκιδέων, του ΚΕΔΔΥ και του ΙΜΕΓΕΕ όπου συζητήθηκαν πιλοτικές, συνεργατικές δράσεις για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.  Το δε πρόγραμμα της επιμορφωτικής ημερίδας είχε ως εξής:
"Δράσεις της Περιφέρειας Στερ. Ελλάδας για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού", κ. κ. Φάνης Σπανός, Αντιπεριφερειάρχης
"Δομές Υποδοχής & Εκπαίδευσης Προσφύγων: Η λειτουργία τους στη Στερ. Ελλάδα", κ. Ελένη Μπενιάτα, Προϊστ. Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε., Π.Δ.Ε. Στερ. Ελλάδας
"Εκπαίδευση & Κοινωνικός Αποκλεισμός", κ. Κων/νος Αργυρόπουλος, Προϊστ. Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε., Π.Δ.Ε. Στερ. Ελλάδας
"Διαχείριση των Πολιτισμικών Συγκρούσεων στο Σχολικό Περιβάλλον", κ. Ανδρέας Καρυστινός, Ψυχολόγος ΚΕΔΔΥ Ευβοίας
"European Day of Languages 2017 & Social Inclusion"(καλή πρακτική), κ. Νανά Παπαδοπούλου, εκπαιδευτικός Αγγλικής, ΓΕΛ Κανήθου.
“Intercultural Communicative Competence”, κ. Θεόδωρος Μανιάκας, Σχολικός Σύμβουλος Αγγλικής Θεσσαλονίκης.
"Dealing with Diversity: Meaning in the Multi-lingual and Multi-cultural Classroom (εργαστήριο)», κ. Leonard Meachim, εκπαιδευτικός ΑγγλικήςΔημΣχολΠολιχνίτου.
"From Social Exclusion to Inclusion: A project titled.. My Name! (εργαστήριο)", κ. Μαρία Χιόνη, εκπαιδευτικός Αγγλικής, 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών.

"Good Policies for Inclusion through Education in the USA: the IVLP Experience", κΡούλα ΚεχρήΣχολική Σύμβουλος Αγγλικής Ευβοίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Most popular post!