Προτάσεις πρόληψης εκφοβιστικών συμπεριφορών στον χώρο του σχολείου, 8o Γυμνάσιο Βόλου 5.2.2018

Πραγματοποιήθηκε χθες στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου, επιμορφωτική δράση για εκπαιδευτικούς ΔΕ και ΠΕ Μαγνησίας με θέμα:


«Προτάσεις πρόληψης εκφοβιστικών συμπεριφορών στον χώρο του σχολείου»΄

Ήταν η δεύτερη επιμορφωτική δράση  της ευρύτερης θεματικής ενότητας με θέμα:


«Ο πολλαπλός ρόλος του εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο»

Επιμορφωτρια ήταν η κ. Βασιλική Χατζή, Ψυχολόγος MSc, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του τμήματος Ψυχολογίας και απόφοιτη μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάστηκε στο παρελθόν σε δομές ψυχικής υγείας και σε ειδικό σχολείο, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια εργάζεται για το Χαμόγελο του Παιδιού.


Η δράση διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο ΔΕ Μαγνησίας Βασιλική Παπαϊωάννου και τον υπεύθυνο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Αντώνη Πλαγερά σε συνεργασία με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 


Τις αξίες του και το όραμά του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα του.


 • §  Φροντίδα
 • §  Ισότητα
 • §  Αξιοπρέπεια
 • §  Αγάπη
 • §  Ανιδιοτέλεια
 • §  Ευελιξία
 • §  Πρωτοπορία
 • §  Σεβασμό
 • §  Συμμετοχή
 • §  Συνέπεια
 • §  Συνεργασία

Η κ. Χατζή ξεκίνησε την εισήγησή της αναφέροντας τις 4 κατηγορίες παιδιών που βοηθιούνται από το Χαμόγελο του Παιδιού (παιδιά θύματα βίας, παιδιά θύματα φτώχειας, παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά που έχουν εξαφανιστεί). Συνέχισε με τα χαρακτηριστικά του Σχολικού εκφοβισμού, τις μορφές του, τις συνέπειές του και κατέληξε προτείνοντας τρόπους και παιχνίδια που οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τα παιδιά που εκφοβίζονται και τα παιδιά που εκφοβίζουν. Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων και τη σημασία της δημιουργίας κλίματος και σχέσεως εμπιστοσύνης μεταξύ μαθητών αλλά και μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Η δημιουργία εμπιστοσύνης έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή σε περιπτώσεις εκφοβισμού από την τιμωρία και οι χρόνια παγιωμένες καταστάσεις δεν αλλάζουν χωρίς τη συνεργασία παιδιού και οικογένειας. 

Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει τη δυνατότητα συνεργασίας με τα σχολεία, στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση στο τηλέφωνο 2410560900 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση school@hamogelo.gr.

Φωτογραφίες από την επιμορφωτική δράση θα βρείτε εδώ:
Σχόλια

Most popular post!

Romance scam: Αν κάτι μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον ΔΕΝ είναι....

Huge thanks and deep appreciation to the American Embassy in Athens, Greece

‘’Teaching multicultural classrooms’’ Εγκριση ΠΔΕ: 8360/07.08.2017

ΗΜΕΡΙΔΑ Εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας – Παρασκευή 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 3ο Γυμνάσιο Βόλου, αμφιθέατρο

«Διεξαγωγή ημερίδας - επιμόρφωση εκπαιδευτικών αγγλικής Ν. Μαγνησίας στα Νέα Προγράμματα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών – Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών (ΕΠΣ-ΞΓ) και Προγράμματα Εκμάθησης Αγγλικής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΕΑΠ)» 31.5.2018

Life skills: Δεξιότητες ζωής Διαμορφώνοντας κοινωνικούς επιχειρηματίες