Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ για εκπαιδευτικούς αγγλικής ΠΕ και ΔΕ της Α΄ ΑΘΗΝΑΣ (κέντρο, Ζωγράφου & Καισαριανή)

 Υλοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 9.00-14.00, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η Επιμορφωτική/Επιστημονική ημερίδα για εκπαιδευτικούς αγγλικής ΠΕ και ΔΕ της Α΄ ΑΘΗΝΑΣ (κέντρο, Ζωγράφου & Καισαριανή) με θέμα τον προγραμματισμό του διδακτικού έργου για όλες τις βαθμίδες και την αξιολόγηση της μαθησιακής διαδικασίας, όπως προβλέπεται από όλα τα προγράμματα σπουδών. Τη διοργάνωση της ημερίδας είχε αναλάβει η ΣΕ Α ΑΘΗΝΑΣ Βασιλική Παπαϊωάννου, κλ. ΠΕ06 (Αγγλικής Φιλολογίας). 

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - Κρίνων 28, 15772, Ζωγράφου, το οποίο και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Οι εκπαιδευτικοί αγγλικής γλώσσας ενημερώθηκαν για τα προγράμματα σπουδών τα οποία ισχύουν στη βαθμίδα στην οποία υπηρετούν, για τα καθήκοντα του συμβούλου εκπαίδευσης, τον προγραμματισμό του διδακτικού έργου και τους τρόπους αξιολόγησης της μαθησιακής διαδικασίας και επιμορφώθηκαν για τις νέες λειτουργίες και τη διδακτική και παιδαγωγική αξιοποίηση της e me, την Τ.Θ.Δ.Δ, στρατηγικές επανάληψης λεξιλογίου και το μέλλον της εκπαίδευσης μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη. 

Παρουσιάσεις στους εκπαιδευτικούς εκτός από τη σύμβουλο αγγλικής γλώσσας Αθήνας Β. Παπαϊωάννου έκαναν:





Η κ. Τρισεύγενη Λιόντου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Η κ. Αγγελική Πολίτη, εκπαιδευτικός Αγγλικής στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου .

Ο κ. Nick Michelioudakis, ELT teacher trainer.



Ο Dr Dimitris Tolias, Dean of Digital Learning and Education of Helllenic American University. 




Θερμές ευχαριστίες στη διευθύντρια του 3ου ΔΣ Ζωγραφου κ. Γ . Γύφτουλα για τη φιλοξενία, τον όμορφα ταχτοποιημενο χώρο, τη συνεργασία και την εξωστρέφεια της σχολικής μονάδας και το coffee break!




Και σε άλλες επιμορφωσεις με υγεία! Οι εκπαιδευτικοί πάντως εξέφρασαν τη δίψα τους για τέτοιου είδους επιμορφώσεις και δρομολογήθηκε ερωτηματολόγιο ανίχνευσης αναγκών το οποίο θα συμβάλει στον προγραμματισμό επιμορφώσεων και δράσεων.


Για τις εκπαιδευτικούς αγγλικής των νηπιαγωγείων, μια χρήσιμη παρουσίαση με διαθέσιμα σενάρια, επιμορφώσεις και επιμορφωτικό υλικό βρίσκεται εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Most popular post!