Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Επίσκεψη στο 24ο Λύκειο Αθηνών στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Erasmus

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως σύμβουλος εκπαίδευσης επιστημονικής ευθύνης κλ. ΠΕ06, επισκέφθηκα σήμερα 10 Μαίου 2023 το 24ο Λύκειο Αθήνας για να συμμετάσχω στις εξαιρετικά ενδαφέρουσες εργασίες του σχολείου και συγκεκριμένα μαθητών της Β λυκείου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας αγγλικών Χριστίνας Καρρά, με εκπαιδευτικούς και μαθητές από τη Ρουμανία, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus με κωδικό έγκρισης 2022-Ι-ΚΟ0l-ΚΑ121-SCΗ-0000582oo με θέμα τον ενδοσχολικό εκφοβισμό. 


Το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων δραστηριοτήτων του 24ου Λυκείου Αθηνών (8-12 Μαίου 2023) με το  «Liceul Teoretic Constantin Νοßòα Alexandria" της Ρουμανίας μου αποστάλθηκε ηλεκτρονικά, μέσω του υπευθύνου εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ Α Αθήνας,  και προέβλεπε δραστηριότητες στα αγγλικά, μιας και επίσημη γλώσσα των εργασιών ήταν η αγγλική.




Οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία LES CHORISTES (2004) και συμμετείχαν ομαδοσυνεργατικά σε δραστηριότητες με τους μαθητές της Ρουμανίας, υπο την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, συζητώντας για τα είδη του εκφοβισμού, το αντίκτυπο που έχει στο θύμα, τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης και κατέθεσαν στην ολομέλεια τις σκέψεις που κατατέθηκαν στις μικρές τους ομάδες.

Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες από την εκδήλωση και τις ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες:









Ευχαριστώ πολύ τη διεύθυνση (κ. Ξυναριανού) και τους εκπαιδευτικούς του 24ου Λυκείου για τη φιλοξενία. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Most popular post!