Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Επίσκεψη στο 123 Νηπιαγωγείο Άνω Κυψέλη, Αθήνα

 Καλό μήνα!!

Σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 επισκέφθηκα το 123ο Νηπιαγωγείο στην Ανω Κυψέλη και γνώρισα από κοντά τους μαθητές και την εξαιρετική συνάδελφο αγγλικής γλώσσας κ. Μαρία Καρποντίνη, η οποία πρόσφατα μάλιστα επιμορφώθηκε και στο Πρόγραμμα Σπουδών για τις Ξένες Γλώσσες στο Γενικό Λύκειο (ΠΣ-ΓΛ)

Η έμπειρη εκπαιδευτικός έχει αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό με βάση τις θεματικές του νηπιαγωγείου και χρησιμοποιεί σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους για την εκμάθηση της γλώσσας οι οποίες ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία του προγράμματος ΕΑΝ, συμφωνούν με το ιδιαίτερο πλαίσιο και το Πρόγραμμα Σπουδών του νηπιαγωγείου και λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των παιδιών της προσχολικής ηλικίας.

Η εκπαιδευτικός αντλεί το εκπαιδευτικό της υλικό από την ιστοσελίδα του ΕΑΝ και άλλες εγκεκριμένες πηγές, χρησιμοποιεί flashcards, κούκλα μασκότ,





οπτικοακουστικό υλικό, προσαρμοσμένα εκπαιδευτικά σενάρια και δραστηριότητες, εποπτικό υλικό σε συνεργασία με νηπιαγωγούς, τραγούδια και ψηφιακά παιχνίδια. 

Η εκπαιδευτικός είχε φροντίσει όλες οι εργασίες των μαθητών να τοποθετούνται ανά θεματική ενότητα σε portfolio, το οποίο θα πάρουν μαζί τους οι μαθητές στο τέλος της σχολικής χρονιάς! Η συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών του τμήματος άψογη και η εκπαιδευτικός αγγλικής κυριολεκτικά ' αγκαλιάστηκε" από τις συναδέλφους νηπιαγωγούς της σχολικής μονάδας. Οι μαθητές βρίσκονταν σε πυρετώδεις προετοιμασίες και πρόβες για τη γιορτή με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς!








Οι μαθητές τραγούδησαν, χόρεψαν, χάρηκαν και μίλησαν αγγλικά με αφορμή τα τραγούδια και τα prompts της εκπαιδευτικού σε σχέση με τον καιρό, τις μέρες της εβδομάδας, τις εποχές, τους μήνες και αγαπημένους τους ήχους. 

Τους αποχαιρέτισα και με αποχαιρέτισαν με τις καλύτερες εντυπώσεις! Με την ελπίδα να τους ξαναεπισκεφθώ με τη νέα σχολική χρονιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Most popular post!