Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ και ΜΑΘΗΣΗΣ εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας (Α ΑΘΗΝΑΣ)

Για τους εκπαιδευτικούς α/θμιας και β/θμιας κλ. ΠΕ06 (Αγγλικής φιλολογίας) της Α ΑΘΗΝΑΣ (κέντρο, Ζωγράφου και Καισαριανή) δημιουργήθηκαν 4 κοινότητες μάθησης (ιδιωτικές ΚΥΨΕΛΕΣ e-me με στόχους παιδαγωγικούς και διδακτικούς σε βάθος τετραετίας (2023-2027),  μία για τους εκπαιδευτικούς αγγλικής σε νηπιαγωγεία, μία για τους εκπαιδευτικούς αγγλικής σε δημοτικά, μία για τους εκπαιδευτικούς αγγλικής σε γυμνάσια - λύκεια και μία για τους εκπαιδευτικούς αγγλικής σε ΕΠΑ.Λ. Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μία κυψέλες, ανάλογα με τις βαθμίδες, στις οποίες υπηρετεί. 

Στόχος της (ιδιωτικής) κυψέλης είναι ο διαμοιρασμός καλών πρακτικών, η διάχυση τους στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, η αλληλοενημέρωση, το σφίξιμο των μεταξύ μας σχέσεων, η ανταλλαγή πληροφοριών και η ασφαλής ενδοεπικοινωνία ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. Στις κοινότητες μάθησης αναπτύσσεται, εκτός από ένα κοινωνικό κεφάλαιο κι ένα γνωσιακό κεφάλαιο, κατανεμημένη γνώση, συλλογική προσπάθεια για απάντηση, εμπλουτισμός του ατομικού γνωστικού αποθέματος.




Οι εκπαιδευτικοί της Α ΑΘΗΝΑΣ (σχολικών μονάδων επιστημονικής ευθύνης) έχουν προσκληθεί με τη λήξη του προηγούμενου διδακτικού έτους και θα επαναπροσκληθούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς (2023-24).

 Οδηγούς χρήσης της e-me από εκπαιδευτικούς θα βρείτε εδώ

 Αναλυτικό οδηγό χρήσης και παιδαγωγικής αξιοποίησης της e-me θα βρείτε εδώ


Στην πρώτη μας ημερίδα (7 Σεπτεμβρίου 2023)  θα υπάρχει εισήγηση με θέμα: 

Αξιοποιώντας την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Υπουργείου Παιδείας στη meta-Covid εποχή σε συνθήκες μικτής μάθησης.


Ενημέρωση για την ημερίδα μας θα λάβετε μέσω των σχολικών σας μονάδων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Με εκτίμηση 


Η σύμβουλος εκπαίδευσης Α ΑΘΗΝΑΣ 

Βασιλική Παπαϊωάννου (Ed.D, MA, BA)

vasilikipapaioannou@sch.gr

sym06-deaath3@dide-a-ath.att.sch.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Most popular post!