Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Συμμετοχή ομάδας μαθητών 24ου ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ σε μαθητικό διαγωνισμό.

Στο ATHENS mall του Αμαρουσίου σήμερα, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, πενταμελής μαθητική ομάδα του 24ου ΓΕΛ ΑΘΗΝΏΝ, σχολείου παιδαγωγικής ευθύνης, συμμετείχε στον πανελλαδικό διαγωνισμό με θέμα:


"Καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση της χρονιάς"




 BlindCare η ιδέα των μαθητών για επιχειρηματικότητα, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ρομπότ σκύλων οδηγών, καινοτομώντας στην υποστήριξη των ατόμων με προβλήματα όρασης. Η ομάδα δημιούργησε το RobotDog ενσωματώνοντας ρομποτική αιχμής και τεχνητή νοημοσύνη.


 Αυτοί  οι ρομποτικοί σκύλοι οδηγοί βοηθούν στην πλοήγηση, ανιχνεύουν εμπόδια και παρέχουν σαφείς οδηγίες. Όραμα των μαθητών και του εποπτεύοντα του ομίλου καθηγητή η ενδυνάμωση της κοινότητας των τυφλών με αξιόπιστη, προσαρμόσιμη και απελευθερωτική τεχνολογία, προσφέροντας απαράμιλλη βοήθεια και ανεξαρτησία. 


Πληροφορίες για την εικονική επιχείρηση της καινοτόμας μαθητικής ιδέας θα βρείτε εδώ

https://jagreece.org/programs/virtual_business/


Αλλά και στην ιστοσελίδα του σχολείου:

http://24lyk-athin.att.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/activities/14-2011-12-21-08-06-32/645--24-

Φωτογραφίες από την αξιοπρεπή και δυναμική εμφάνιση της μαθητικής ομάδας θα δείτε πιο πάνω. Στους μαθητές δόθηκε η δυνατότητα να εξηγήσουν και να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε άλλους μαθητές, εκπαιδευτικούς και κοινό στο ATHENS mall και αξιοποίησαν σίγουρα  την ευκαιρία που τους δόθηκε να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, να αντιληφθούν τη σημασία της ύπαρξης κριτηρίων στο διαγωνισμό και να κοινωνήσουν την ιδέα τους, τις χαρές και τις προκλήσεις της υλοποίησής της στην ευρύτερη κοινότητα!


Συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό!🙏🏼





Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών από διευθυντές/ντριες/προϊσταμένους/ες - Πεδίο Α2 -

Κάποιες ιδέες για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών στο πεδίο Α2, οι οποίες αισιοδοξώ ότι μπορεί να βοηθήσουν διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων. Οι ιδέες μου είναι  βασισμένες στη νομοθεσία (τη σχετική με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών) και στις προτάσεις για πεδία και κριτήρια αξιολόγησης έργου των εκπαιδευτικών  και στην ενότητα 2 (ΠΣ-ΓΛ: Μέθοδοι & Τεχνικές Διδασκαλίας), ΠΣ-ΓΛ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» MIS: 5035543, (όπου γίνεται αναφορά στο παιδαγωγικό κλίμα).

Είναι μια εθελοντική, προσωπική προσπάθεια να φωτιστεί αυτό το πεδίο και εννοείται πως οι ιδέες δεν είναι δεσμευτικές, αλλά βοηθητικές (τροφή για σκέψη).

 Αποσκοπούν στο να βοηθήσουν αξιολογούμενους και αξιολογητές να καταλάβουν πώς μπορούν να αποτυπωθούν τα κριτήρια που ορίζουν τα σχετικά ΦΕΚ και εγκύκλιοι σε αυτό το πεδίο εγγράφως (εκθέσεις, αποτιμήσεις κλπ.), όταν ο/η εκπαιδευτικός προσεγγίζει τη διδασκαλία με διαφορετικούς τρόπους και χρησιμοποιεί, αναλόγως και την ειδικότητά του, το μαθητικό δυναμικό, την υλικοτεχνική υποδομή, και τους ειδικά διαμορφωμένους μαθησιακούς στόχους (ΠΜΑ), διαφορετικές τεχνικές στη μαθησιακή διαδικασία. 




«Μαθησιακές δυσκολίες, διδασκαλία και αξιολόγηση της αγγλικής γλώσσας »

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 12.30 - 14.00 υλοποιήθηκε προγραμματισμένη, διαδικτυακή επιμόρφωση (μέσω webex) εκπαιδευτικών αγγλικής...