Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Επίσκεψη στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών

 Σήμερα Παρασκευή επισκέφθηκα το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών, στην Πλάκα, για να γνωρίσω από κοντά και να συνεργαστώ με τις εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας του σχολείου. Ένα φιλόξενο σχολείο στα σοκάκια της γραφικής Πλάκας που φέρνει ακόμη το όνομα Πειραματικό στην εξώπορτα του σχολείου για να θυμίζει την ιστορία του.

Το σημερινό 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθήνας συνδέεται ιστορικά με το πρώτο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτούργησε στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος και δημιουργήθηκε το 1829 από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Το σχολείο μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα από την Αίγινα, το 1834. Μετά από πολλές περιπέτειες κατέληξε τελικά στο κτίριο της οδού Αδριανού όπου στεγάζεται και σήμερα.

H ευγενική διεύθυνση του σχολείου και oι φιλόξενοι εκπαιδευτικοί αγγλικής με μεγάλη εμπειρία και ειδικότητα στη διαφοροποιημένη διδασκαλία, στην προετοιμασία των μαθητών για το ΚΠΓ, στο CLIL και διαθεματικά projects, στην τεχνητή νοημοσύνη κλπ. χρησιμοποιούν ανελλιπώς καθημερινά τα tablets και Τ.Π.Ε στην ξενόγλωσση τάξη και βοηθούν τους μαθητές στο να αναπτύξουν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και τον ψηφιακό γραμματισμο. 

Η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς αυτού του σχολείου δείχνει μονόδρομος και χαίρομαι πολύ που κάθε μέρα, για μένα, εδώ στην Αθήνα, είναι μια έκπληξη να ανακαλύπτω τα διαμάντια της εκπαίδευσης, τα οποία επιφυλάσσομαι να αξιοποιήσω επιμορφωτικά και στο μελλον!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Most popular post!