« Ένα πολύχρωμο-πολύγλωσσο γαϊτανάκι: Η συμβολή της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση στη διδασκαλία πολυ-πολιτισμικών τάξεων»

Υλοποιήθηκε την Τετάρτη 1.11 2017 από τις 17.00- 20.00  στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου το βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς α/θμιας και β/θμιας αγγλικής γλώσσας ν. Μαγνησίας με θέμα:


« Ένα πολύχρωμο-πολύγλωσσο γαϊτανάκι: Η συμβολή της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση στη διδασκαλία πολυ-πολιτισμικών τάξεων»


Το workshop συνδιοργανώθηκε με τον υπεύθυνο ΣΣ Νέων ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Πλαγερά και την υποστήριξη της Αμερικάνικης πρεσβείας. Επιμορφώτρια ήταν η κ. Μάγδα Βίτσου, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις θεατρικές σπουδές. 

Κατά τη διάρκεια του βιωματικού οι εκπαιδευτικοί εξοικειώθηκαν με τεχνικές (drama related strategies) που μπορούν να χρησιμοποιούν στις μικτές, πολιπολιτισμικές τους τάξεις προκειμένου να δημιουργούν ένα ζεστό, φιλικό περιβάλλον για τους μαθητές, να χτίζουν μία καλή σχέση αρχικά μαζί τους και  να μπορούν να αναγνωρίζουν τις ατομικές διαφορές τους και να τις τιμούν και να τις αξιοποιούν για να διδάξουν το γνωστικό τους αντικείμενο (αγγλικά) και να προωθήσουν τη φαντασία των μαθητών, αλλά και τη δική τους, τη δημιουργική τους σκέψη και τον αναστοχασμό με στόχο την αυτοβελτίωση. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι 26 εκπαιδευτικοί που το παρακολούθησαν μοιράστηκαν εμπειρίες, αντάλλαξαν απόψεις και απήλαυσαν ζεστό καφέ και εδέσματα από το μπουφέ (χορηγία). 

Κάποια στιγμιότυπα από την επιμόρφωση θα βρείτε εδώ: 
Βασιλική Παπαϊωάννου - Μάγδα Βίτσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Huge thanks and deep appreciation to the American Embassy in Athens, Greece

‘’Teaching multicultural classrooms’’ Εγκριση ΠΔΕ: 8360/07.08.2017

«Διεξαγωγή ημερίδας - επιμόρφωση εκπαιδευτικών αγγλικής Ν. Μαγνησίας στα Νέα Προγράμματα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών – Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών (ΕΠΣ-ΞΓ) και Προγράμματα Εκμάθησης Αγγλικής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΕΑΠ)» 31.5.2018