« Ένα πολύχρωμο-πολύγλωσσο γαϊτανάκι: Η συμβολή της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση στη διδασκαλία πολυ-πολιτισμικών τάξεων»

Υλοποιήθηκε την Τετάρτη 1.11 2017 από τις 17.00- 20.00  στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου το βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς α/θμιας και β/θμιας αγγλικής γλώσσας ν. Μαγνησίας με θέμα:


« Ένα πολύχρωμο-πολύγλωσσο γαϊτανάκι: Η συμβολή της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση στη διδασκαλία πολυ-πολιτισμικών τάξεων»


Το workshop συνδιοργανώθηκε με τον υπεύθυνο ΣΣ Νέων ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Πλαγερά και την υποστήριξη της Αμερικάνικης πρεσβείας. Επιμορφώτρια ήταν η κ. Μάγδα Βίτσου, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις θεατρικές σπουδές. 

Κατά τη διάρκεια του βιωματικού οι εκπαιδευτικοί εξοικειώθηκαν με τεχνικές (drama related strategies) που μπορούν να χρησιμοποιούν στις μικτές, πολιπολιτισμικές τους τάξεις προκειμένου να δημιουργούν ένα ζεστό, φιλικό περιβάλλον για τους μαθητές, να χτίζουν μία καλή σχέση αρχικά μαζί τους και  να μπορούν να αναγνωρίζουν τις ατομικές διαφορές τους και να τις τιμούν και να τις αξιοποιούν για να διδάξουν το γνωστικό τους αντικείμενο (αγγλικά) και να προωθήσουν τη φαντασία των μαθητών, αλλά και τη δική τους, τη δημιουργική τους σκέψη και τον αναστοχασμό με στόχο την αυτοβελτίωση. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι 26 εκπαιδευτικοί που το παρακολούθησαν μοιράστηκαν εμπειρίες, αντάλλαξαν απόψεις και απήλαυσαν ζεστό καφέ και εδέσματα από το μπουφέ (χορηγία). 

Κάποια στιγμιότυπα από την επιμόρφωση θα βρείτε εδώ: 
Βασιλική Παπαϊωάννου - Μάγδα Βίτσου

Σχόλια

Most popular post!

Romance scam: Αν κάτι μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον ΔΕΝ είναι....

Huge thanks and deep appreciation to the American Embassy in Athens, Greece

‘’Teaching multicultural classrooms’’ Εγκριση ΠΔΕ: 8360/07.08.2017

ΗΜΕΡΙΔΑ Εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας – Παρασκευή 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 3ο Γυμνάσιο Βόλου, αμφιθέατρο

«Διεξαγωγή ημερίδας - επιμόρφωση εκπαιδευτικών αγγλικής Ν. Μαγνησίας στα Νέα Προγράμματα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών – Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών (ΕΠΣ-ΞΓ) και Προγράμματα Εκμάθησης Αγγλικής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΕΑΠ)» 31.5.2018

Life skills: Δεξιότητες ζωής Διαμορφώνοντας κοινωνικούς επιχειρηματίες